Charity

Franz Bodner en goede doelen
Regelmatig werkt Franz Bodner mee aan goede doelen door een kunstwerk te doneren of speciaal iets te maken voor een gala of evenement. Hieronder treft u een selectie van  bijzondere evenementen.

 Loterij April 2015:  Zeefdruk ” Gotcha” voor zieke en terminale kinderen.
Aan Rotaract Haarlemmermeer heeft Franz Bodner een ingelijste zeefdruk “Gotcha” gedoneerd t.b.v. zieke en terminale kinderen.

Er worden loten verkocht waarop men prachtige prijzen kan winnen.
Van de opbrengst wordt de zieke kinderen van het Spaarne Ziekenhuis, Hoofddorp een onvergetelijke dag bezorgd in de wondere wereld van de Efteling.

Sculptuur voor Serious Request 2014

Franz Bodner heeft, In samenwerking met Het Spaarne ziekenhuis Hoofddorp en Kennemergasthuis Haarlem, een sculptuur beschikbaar gesteld voor een veiling t.b.v. Serious Request. Thema 2014 was: Hands off our girls. De sculptuur bracht uiteindelijk bijna €2000,00 op voor dit prachtige doel.

Origineel doek, “Flirting” voor Fight cancer.

In december 2014 heeft Franz Bodner een origineel doek, “Flirting” acryl op linnen, van 100 cm x 100 cm, beschikbaar gesteld voor een loterij voor Fight cancer.
Het was voor een project van Leidse studenten die geld inzamelden voor dit mooie doel.

De loten, uitsluitend bestemd ter verkrijging van dit doek, heeft voor Fight cancer €3000,00 opgebracht. Een pracht actie!

Donatie Spaarne ziekenhuis Hoofddorp

Ter gelegenheid van de opening van het oncologisch centrum in Het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp, heeft Franz Bodner in 2013 een groot 3-luik gedoneerd aan het ziekenhuis.

“Invitation” 430 cm lang en 150 cm hoog, olieverf. Het werk hangt in de ruimte waar patiënten kunnen bijkomen van de behandeling en even op adem kunnen komen onder genot van een kopje koffie o.i.d.

 

Paard Sharing Succes

Wederom heeft Franz Bodner in 2010 een prachtig beschilderde sculptuur gedoneerd aan het Sharing Succes gala, dit keer was het een paard van ca. 250 cm hoog, op sokkel.
De opbrengst van de veiling van deze vurige beauty was,  ondanks de aanhoudende crisis, €14.000. Een mooi bedrag voor het Liliane fonds.

Mozaiëk Big Flying Hug

Oktober 2009, Franz Bodner heeft speciaal voor Sharing succes Foundation een Big Flying Hug , 1,50 meter, in mozaiëk gemaakt .

De Flying hug werd geveild t.b.v. het Liliane fonds, tijdens het Sharing Succes Gala in hotel Huis ter Duin in Noordwijk . Ondanks de economische crisis bracht de Flying hug ruim € 9000,00 op.

Stoel voor Liliane fonds

In 2008 heeft  Franz Bodner een barokstoel beschilderd en gedoneerd aan Sharing Succes.

Op de veiling voor het Liliane fonds heeft de stoel € 25.000,00 opgebracht.

Nobilles Notum (Leider zonder naam)

In het kader van het 650 jarig bestaan van de stad Hoorn, zijn 35 kunstenaars gevraagd om een Eenhoorn te beschilderen. Franz Bodner heeft aan dit evenement deelgenomen en op de foto ziet u het resultaat van zijn inbreng. Gedurende de hele zomer van 2007 stonden de Eenhoorns verspreid door de prachtige stad Hoorn. Op 30 september 2007 zijn de Eenhoorns geveild en de opbrengst was onder andere bestemd voor een orthopedisch ziekenhuis in Ghana.

Memories of home

Veiling in 2006 van het aan het Liliane fonds beschikbare olieverfdoek, 150 x 100 cm, ” Memories of home”.
Opbrengst :€ 10.000,00

In samenwerking met mediators (lokale contactpersonen), verleent het Liliane Fonds rechtstreekse, kleinschalige en persoonsgerichte hulp aan kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden

In de wolken

Franz Bodner heeft speciaal voor het Quality Of life Gala een barokstoel beschilderd in de voor hem zo kenmerkende kleuren en symbolen. De stoel is op 30 september 2006 geveild tijdens een groots exclusief gala in Hotels van Oranje in Noordwijk. De stoel heeft het lieve bedrag van € 54.000,00 opgebracht. Het thema 2006 was: “In de Wolken”.

Al begin van de zomer 2006 heeft Franz Bodner en het bestuur van het gala samen met kinderen van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam geschilderd, ook deze prachtige kunstwerken werden op het gala geveild. Dit jaar was de recordopbrengst maar liefst 1,7 miljoen euro.

Lisselotte

In 2006 is in Wiesbaden, Duitsland, een door Franz Bodner ter beschikking gesteld polyester varken geveild voor het goede doel. Het varken “lisselotte” genaamd, was in de door Franz Bodner zo kenmerkende kleuren beschilderd. Aan deze “Glücksschweine parade” namen ca. 25 kunstenaars deel. Het opgebrachte geld kwam ten goede aan stichting “Bärenherz en bestemd voor een hospice voor kinderen.

In Duitsland is het varken het symbool van voorspoed en geluk.

Bank voor in het Vondelpark
Met het beschilderen van een originele Vondelparkbank gaf Bodner eind 2004 het startsein voor de virtuele verkoop van het Amsterdamse Vondelpark. Met o.a. de opbrengst van deze verkoop zal het Vondelpark worden gerenoveerd.

De “Bodnerbank” werd op de Miljonairsfair 2004 geveild. De nieuwe eigenaar is De Rabobank Amsterdam. Het is de bedoeling dat de bank gaat rouleren tussen de Amsterdamse filialen van de bank.