Biografie Franz Bodner

franz-met-beeldenFranz Bodner, geboren in mei van 1966 te Klagenfurt, heeft in het idyllische alpenlandschap in Oostenrijk zijn jeugd doorgebracht en opleiding tot kunst- en siersmid en metaaldesigner afgerond.

Na een zijsprong in de gezondheidszorg in Wenen, waar een succesvolle loopbaan voor hem was weggelegd, heeft zijn creatieve bloed hem volledig aan het schilderen gezet. Met succes, want spoedig volgen talrijke exposities in diverse galeries in Oostenrijk.

Wenen wordt de bakermat van zijn creatieve carrière. Wanneer Franz in 1995 besluit naar Nederland te verhuizen lijkt hij ogenschijnlijk een volledig nieuwe start te moeten maken. Doch na in totaal 25 jaar geduld, ambitie, professionaliteit en een voortdurend positieve instelling heeft Bodner in Nederland vele successen behaald en is een internationale carrière werkelijkheid geworden. Kritische visie met knipoog.

Met zijn schilderijen, beelden en grafiek wil Franz Bodner aandacht vragen voor de waardevolle en juist kleine dingen en momenten in het leven. Zijn kenmerkende beeldentaal in schitterende felle kleuren, maken Bodners’ ‘eigen’ wereld zichtbaar. Aan deze vrolijke schilderijen en grafiek, bevolkt door ogenschijnlijk naïeve figuren, ligt echter ook een maatschappij kritische noot ten grondslag. Noem het een duwtje naar het simpelweg weer stilstaan bij de essentie van het leven.